lördag 19 januari 2008

I soffan, fredag kväll...

Sitter i stora skinsoffan och filosoferar över livet här. Kollar på film (multi-tasking!! :) ) som man inte behöver springa till VIP-Video för att hyra, här kan man knappa in en 4-siffrig kod i tv-boxen och få senaste nytt för $4.....

Att leka någon lugn och stillsam lek här finns nog inte på kartan. Alla leksaker låter, pratar eller spelar musik. Värst av alla hittills är Ior (denna annars så oskylldiga lilla figur) som viftar på öronen... Och pratar, såklart. Rösten låter som om den tillhör snuskgubbe, ålder 67+.... Hade jag varit barn hade jag blivit skiträdd!!

Springa till bankomaten?? Nej, nej! Ta drive-thru varianten....! Köa på apoteket?? Nej, nej!! Här kan du få det du vill i din lokala drug-store.... Hylla efter hylla med medicin... Stressa i matbutiken 17.47 när alla trötta, svettiga mammor drar runt på sina skrikande ungar?? Nej, nej!! Beställ dina matvaror (kyckling, mjölk, bröd, kex...) på internet och få dem inburna genom dörren.... Stan stänger 18.00... Glöm det!! Här kan du hadla kläder sent på kvällen (och jag bor på "landet"!) Öppna bildörren själv?? Nej då! Tryck på en knapp på bilnyckeln... :) Gå ut med matrester till komposten?? Oh, släng ner skiten i avfallskvarnen....! (isch, isch, isch...)

Så nu sitter jag då här med babyspya på brallorna och spagetthi fastkletat under strumporna och ler för mej själv... För allt är ju så annorlunda.....! Och att jag fått komma till en familj som verkligen vill att jag ska få uppleva allt detta, det gör ju bara allt så underbart!!

Min 140 cm breda säng kallar på mej, bäst att gå!! En lång dag imorgon med shopping, middag och party :)

Kärlek * Ellinore

1 kommentar:

Anonym sa...

VA?! En säng på 140?! Jee.. Kanske man skulle landat på andra sidan Atlanten istället...