fredag 11 december 2009

ang. sällskapsspel

Igår träffades vi med vår lilla grupp som skall fixa insparksveckorna nästa höst. 9 personer, från Norrland ner till Skåne.

Det dracks vin. Mycket vin. Gott. Och sen skulle det spelas spel. Sällskapsspel. Det kanske var en dålig idé. Först ut att sätta våra svaga karaktärer på prov var "Med andra ord". Ni vet, man får ett ord på en palett som skall förklaras men man får inte säga ordet som står på paletten, översätta det till engelska osv. Det blev genast hätsk stämning runt bordet. Vi hade visst råkat sätta norrlänningen och skåningen i samma lag. Norrlänningen påstår att han inte förstår vad skåningen säger. Skåningen pratar förvisso ganska bred skånska, och ganska snabbt när hon går upp i spelet visade det sig. Sen fuskade tydligen vårat lag för vi fick "lätta ord". Typ kök, Kalle, apelsinjouice. Men Haiti? Hur lätt är Haiti? Och när jag tog Andorra på första försöket tyckte övriga att det var fusk. Norrlänningens lag förlorade, han tog det hårt och vägrade spela en omgång till.

Vi bytte spel till Trivial Pursuit. Världens tråkigaste spel. Inte en chans att man kan dom frågorna. När ingen svarat rätt på en enda fråga på en halvtimme la vi ner och började planera lite inför våren istället. Det var Polsk riksdag. Helt hopplöst.

Inga kommentarer: